16:9 Talks: Janus Metz

Den danske instruktør Janus Metz fik sit store internationale gennembrud med krigsdokumentaren Armadillo (2010), og i øjeblikket er han aktuel med tv-serien ZeroZeroZero (Canal+/Prime Video/Sky Atlantic, 2019-) og i gang med at forberede sin første amerikanske spillefilm: All the Knives Out. Dette interview, som blev optaget i 2019, fokuserer på tre forskellige produktioner, Armadillo, True Detective 2 (HBO, 2015) og Borg (2017), og tegner et billede af Metz som en antropologisk filmskaber, som fokuserer på mennesker i forskellige miljøer og tager os med ind i mørkets hjerte. Interviewet er lavet i samarbejde med VI ELSKER SERIER.

* * *

Fakta

  • Interviewer: Andreas Halskov
  • Produktion og klipning: Jan Oxholm

Lavet i samarbejde med Kim Sørensen og VI ELSKER SERIER.

For mere om Janus Metz og True Detective 2 (HBO, 2015), se Søren Bastholms interview fra 2015.

Eksempler fra: Armadillo (2010) © Metz, Nordisk Film, True Detective 2 (2015) © Pizzolatto, HBO, Borg (2017) © Metz, SF Studios/Yellow Film & TV/Nordisk Film.