16:9 Talks: Janus Metz

Den danske instruktør Janus Metz fik sit store internationale gennembrud med krigsdokumentaren Armadillo (2010), og i øjeblikket er han aktuel med tv-serien ZeroZeroZero (Canal+/Prime Video/Sky Atlantic, 2019-) og i gang med at forberede sin første amerikanske spillefilm: All the Knives Out. Dette interview, som blev optaget i 2019, fokuserer på tre forskellige produktioner, Armadillo, True Detective 2 (HBO, 2015) og Borg (2017), og tegner et billede af Metz som en antropologisk filmskaber, som fokuserer på mennesker i forskellige miljøer og tager os med ind i mørkets hjerte. Interviewet er lavet i samarbejde med VI ELSKER SERIER.

* * *

Fakta

  • Interviewer: Andreas Halskov
  • Produktion og klipning: Jan Oxholm

Lavet i samarbejde med Kim Sørensen og VI ELSKER SERIER.

For mere om Janus Metz og True Detective 2 (HBO, 2015), se Søren Bastholms interview fra 2015.

Eksempler fra: Armadillo (2010) © Metz, Nordisk Film, True Detective 2 (2015) © Pizzolatto, HBO, Borg (2017) © Metz, SF Studios/Yellow Film & TV/Nordisk Film.

Andreas Halskov (f. 1981). Cand.mag i filmvidenskab og engelsk med speciale i filmens lydside, ekstern lektor ved Københavns Universitet og adjunkt i engelsk og mediefag ved Egaa Gymnasium. Har undervist, holdt foredrag og udgivet artikler i diverse film- og medierelaterede sammenhænge (bl.a. i tidsskrifter som P.o.v., Cut!, AngloFiles, Soundvenue og Kosmorama). Har desuden bidraget med et kapitel om ”Tendenser og brudflader i moderne dansk reality-tv” til bogen MedierNu – Massemedier og meningsdannelse (Systime 2011) samt et kapitel om fejlæstetik i film til bogen Et fejlæstetisk univers (2011, red. Marie Boye Thomsen), foruden at have medforfattet og -redigeret bøgerne Fjernsyn for viderekomne – de nye amerikanske tv-serier (Turbine 2011, red. Jakob Isak Nielsen, Andreas Halskov og Henrik Højer) og Guldfeber – på sporet af Oscarfilmen (Turbine 2013, red. Andreas Halskov, Henrik Højer og Thomas Schwartz Larsen). Herudover har han bidraget til en kommende amerikansk antologi om The Walking Dead (red. John W. Morehead), og han har skrevet to monografier: Paradoksets kunst (Turbine, 2014) og TV Peaks: Twin Peaks and Modern Television Drama (Syddansk Universitetsforlag, 2015). Halskov har også fungeret som ekspert i diverse medier (fx DR2, P1, P3, P4, Radio 24/7, Tv2 News, Politiken, JP og Børsen), foruden at være fast filmekspert ved Tv2’s Go’morgen Danmark. Og han skriver også fast om film og tv på bloggen "Det røde rum".