Indlæser Begivenheder

Kommende Begivenheder

Begivenheder Search and Views Navigation

november 2020

16:9 Foredrag på DOKK1: Danske tv-serier i den digitale æra

3. november, kl. 17:00-18:30
DOKK1, Hack Kampmanns Pl. 2
Aarhus, Midtjylland 8000
+ Google Maps
25DKK

Efterårets sæson af 16:9 foredrag på DOKK1 har fokus på tv-serier. For få år siden var dansk tv-fiktion på alles læber. Båret frem af især Forbrydelsen, Borgen og Broen fungerede de på én og samme tid som nationalt samlingspunkt og som verdenskendt niché-tv for et kulturelt sofistikeret publikum. I dag ser billedet imidlertid anderledes ud. DR har gradvist mistet sin dominerende position – dels har konkurrenterne fra TV 2, Viaplay, Netflix og Discovery styrket deres produktion af dansksproget kvalitets-tv, dels…

Læs mere »

Holstebro Bibliotek: Mesterinstruktør Bong Joon-Ho og hans film

19. november, kl. 19:00-21:00
Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13,
Holstebro, Midtjylland 7500
+ Google Maps
50DKK

Der blev skrevet filmhistorie, da Bong Joon-Ho’s film ’Parasite’ vandt en ’Oscar’ for bedste film, som den første ikkeengelsksprogede film nogensinde. Selvom filmen således er uden historisk fortilfælde, er der imidlertid intet tilfældigt ved dens globale sejrsgang. Den sydkoreanske instruktør Bong Joon-Ho har mange vellykkede og kritikerroste film bag sig. Ph.d. i Kultur- og Medievidenskab Mathias Bonde Korsgaard giver indblik i filminstruktørens bagkatalog fra debutfilmen i 2000 og frem samt hans helt særlige tilgang til filmkunsten.

Læs mere »

januar 2021

Holstebro Bibliotek: Koreanske film er mere end ’Parasite’

18. januar 2021, kl. 19:00-21:00
Holstebro Bibliotek, Kirkestræde 13,
Holstebro, Midtjylland 7500
+ Google Maps
50DKK

’Parasite’ var filmen, der åbnede det brede publikums øjne for sydkoreanske film. I virkeligheden er filmen kulminationen på en global succéshistorie, som er resultatet af omlægninger af Sydkoreas filmindustri og med en generation af særligt talentfulde instruktører. 16:9-redaktør og ph.d. i Kultur- og Medievidenskab Mathias Bonde Korsgaard fortæller om instruktører og filmperler fra Sydkorea over de to seneste årtier og giver svar på, hvordan Sydkorea er blevet et nyt magtcentrum i filmverdenen.

Læs mere »
+ Eksporter begivenheder

Seneste artikler