0
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

16:9 Foredrag om Gøgereden af Milos Forman

27. februar, kl. 17:00-18:30

Gratis
I dette foredrag kommer vi bag kulisserne på filmen og får hele historien bag Gøgereden.
Vi kender alle R.P. McMurphy. Den kriminelle anarkist, der går op imod systemet og den tyranniske oversygeplejerske på det psykiatriske hospital i Salem, Oregon. Dén historie kender vi fra Ken Keseys roman Gøgereden, der delvist var baseret på forfatterens egen research. Eller også kender vi historien fra den filmatisering, som Milos Forman instruerede i midten af 1970’erne.

Filmen blev optaget on location i Oregon med et cast, der for store dele bestod af patienter og medarbejdere fra det psykiatriske hospital, og i den altoverskyggende hovedrolle var Jack Nicholson, der med drenget charme fik os til at fatte sympati for den ellers dubiøse og grænseoverskridende McMurphy. Filmen blev et stort hit og vandt samtlige hovedpriser ved årets Oscaruddeling, men det var en svær fødsel. Den purunge producer Michael Douglas overtog rettighederne fra sin far forsøgte at sælge filmen uden for Hollywood. Men ingen ville have den. Og dette er kun en lille del af historien…

Andreas Halskov (ekstern lektor ved AU) arbejder på en bog om Milos Forman og har i den forbindelse talt med 100 af instruktørens tætteste samarbejdspartnere. I dette foredrag tager han os ind bag kulisserne og giver os hele historien bag Gøgereden, hvor filmen sættes i relation til samtiden, den amerikanske New Hollywood-film og andre af Formans hovedværker (Brandmænd i fyr og flamme, Hair, Amadeus og The People vs. Larry Flynt).

Arrangementet afholdes i Lille sal på DOKK1.
Arrangementet er gratis, men kræver billet.

Detaljer

Dato:
27. februar
Tidspunkt:
17:00-18:30
Pris:
Gratis
Hjemmeside:
https://pretix.eu/aakb/45525/?fbclid=IwAR1HQ0XeSb5V4YyP2qnlHi7Jfu9HIr-vJ5sPQzQtvxltxCQ6Z9VDCePX_LM

Arrangør

DOKK1
Se Arrangør hjemmeside