16:9 Talks: Michael Ruscio

Michael Ruscio is an acclaimed film and TV editor from the US. Currently, you can see his work in the thrilling TV series adaptation Your Honor (Showtime, 2020-), but he was also an active part of the cable revolution in the late 1990s and early 2000s, working on modern classics like The Sopranos (HBO, 1999-2007) and Six Feet Under (HBO, 2001-2005). In this interview, Ruscio talks about his work on those two series, about death as a central theme, and about the respective approaches of the two showrunners: Alan Ball and David Chase. The interview was conducted in Los Angeles in April, 2019, as part of a joint venture between 16:9, Kim Sørensen and VI ELSKER SERIER.

* * *

Facts

  • Interviewer: Andreas Halskov
  • Cinematography: Jan Oxholm & Lasse Lorenzen
  • Editing: Jan Oxholm

Excerpts from: The Sopranos, pilot episode © David Chase, HBO, The Sopranos, Ep. 6:21 (“Made in America”) © David Chase, HBO, Six Feet Under, pilot episode © Alan Ball, HBO, Six Feet Under, Ep. 1:5 (“An Open Book”) © Alan Ball, HBO, Six Feet Under, Ep. 4:3 (“Parallel Play”) © Alan Ball, HBO, Six Feet Under, Ep. 5:12 (“Everyone’s Waiting”) © Alan Ball, HBO.

Andreas Halskov (f. 1981). Cand.mag i filmvidenskab og engelsk, ekstern lektor ved Aarhus Universitet, lektor i engelsk og mediefag ved Egaa Gymnasium og fast kurator og filmformidler for Cinemateket og Øst for Paradis. Har undervist, holdt foredrag og udgivet artikler i diverse film- og medierelaterede sammenhænge (bl.a. i tidsskrifter som EKKO, AngloFiles, Critical Studies in Television, Soundvenue og Kosmorama samt dagblade som Politiken, JP og Information). Har desuden bidraget med kapitler til bøgerne Essays on the American West in the Films of David Lynch (McFarland & Co., 2022, red. Rob King et al.), Global TV Horror (Wales University Press, 2021, red. Lorna Jowett & Stacey Abbott), Levende billeder (Systime, 2020, red. Mimi Olsen et al.), TV-analyse (Systime, 2018, red. Gunhild Agger et al.), MedierNu – Massemedier og meningsdannelse (Systime, 2011, red. Rune Gregersen et al.) og Et fejlæstetisk univers (2011, red. Marie Boye Thomsen), foruden at have medforfattet og -redigeret bøgerne Fjernsyn for viderekomne  (Turbine, 2011), Guldfeber (Turbine, 2013), Helt til grin (VIA Film & Transmedia, 2017) og Streaming for viderekomne (VIA FIlm & Transmedia, 2020). Herudover har han skrevet opslaget om "blockbuster" i Medie- og kommunikationsleksikon (Samfundslitteratur, 2021, red. Gunhild Agger et al.) og skrevet bøgerne Paradoksets kunst - om David Lynch og hans film (Turbine, 2014), TV Peaks: Twin Peaks and Modern Television Drama (Syddansk Universitetsforlag, 2015), Død over Hollywood - eksistentielle spor i New Hollywoodfilmen (Antipyrine, 2016), VAMPYR (L&R, s.m. Henrik Rytter), Remakes, sequels og serialisering (Samfundslitteratur, 2019) og Beyond Television: TV Production in the Multiplatform Era (Syddansk Universitetsforlag, 2021). Halskov har også fungeret som ekspert i diverse medier (fx DR2, P1, P4 Radio 24/7 og Tv2 News), foruden at være fast filmekspert ved Tv2’s Go’morgen Danmark, tilbagevendende Oscar-ekspert for Berlingske, medarrangør af Aarhus Series og medvært i radioprogrammet Stream & Chill (Radio4).

Seneste artikler