Mastering Dialogue: American Crime

David Chase once described television as a “prisoner of dialogue,” and dialogue scenes are still, to this day, a central and predominant part of many TV series. In some TV series, however, there is an experimental approach to dialogues ─ an approach that breaks with the traditional master shot technique and the conventional privileging of voices and words. In this audiovisual essay ─ the first example in a new line of condensed audiovisual breakdowns called 169 Seconds ─Andreas Halskov illustrates the alternative approaches to dialogues and staging in American Crime (ABC, 2015-2017).

* * *

Facts

Credits

  • Script and narration: Andreas Halskov
  • Editing: Jan Oxholm
  • Title Design: Thomas Schwartz Larsen
  • Music: Mathias Bonde Korsgaard
  • Case: John Ridley, American Crime (ABC, 2015-2019)

Andreas Halskov (f. 1981). Cand.mag i filmvidenskab og engelsk med speciale i filmens lydside, ekstern lektor ved Københavns Universitet og adjunkt i engelsk og mediefag ved Egaa Gymnasium. Har undervist, holdt foredrag og udgivet artikler i diverse film- og medierelaterede sammenhænge (bl.a. i tidsskrifter som P.o.v., Cut!, AngloFiles, Soundvenue og Kosmorama). Har desuden bidraget med et kapitel om ”Tendenser og brudflader i moderne dansk reality-tv” til bogen MedierNu – Massemedier og meningsdannelse (Systime 2011) samt et kapitel om fejlæstetik i film til bogen Et fejlæstetisk univers (2011, red. Marie Boye Thomsen), foruden at have medforfattet og -redigeret bøgerne Fjernsyn for viderekomne – de nye amerikanske tv-serier (Turbine 2011, red. Jakob Isak Nielsen, Andreas Halskov og Henrik Højer) og Guldfeber – på sporet af Oscarfilmen (Turbine 2013, red. Andreas Halskov, Henrik Højer og Thomas Schwartz Larsen). Herudover har han bidraget til en kommende amerikansk antologi om The Walking Dead (red. John W. Morehead), og han har skrevet to monografier: Paradoksets kunst (Turbine, 2014) og TV Peaks: Twin Peaks and Modern Television Drama (Syddansk Universitetsforlag, 2015). Halskov har også fungeret som ekspert i diverse medier (fx DR2, P1, P3, P4, Radio 24/7, Tv2 News, Politiken, JP og Børsen), foruden at være fast filmekspert ved Tv2’s Go’morgen Danmark. Og han skriver også fast om film og tv på bloggen "Det røde rum".