16:9 Talks: Thomas Golubić

Music in film and television is one of the most important, yet often unrecognized signifiers. Diegetic and non-diegetic music cue different transitions, give the viewers vital information in terms of time frame, place and plot, and in a more general sense music is a signifier of emotion, establishing a certain mood and atmosphere and producing different emotional responses. In this interview, we meet music supervisor Thomas Golubić who has worked on prominent productions like Six Feet Under (HBO, 2001-2005), Breaking Bad (AMC, 2008-2013), Halt and Catch Fire (AMC,2014-present), Better Call Saul (AMC, 2015-present), Love (Netflix, 2016-) and Once I Was: The Hal Ashby Story (2017). The interview focuses on the use of music in Breaking Bad, Halt and Catch Fire and Better Call Saul, and it includes a segment about Hal Ashby – one of Golubić’s main sources of inspiration – and some general tendencies and paradigm shifts in film and television.

* * *

Facts

  • Interviewer: Andreas Halskov
  • Production and editing: Jan Oxholm

Excerpts from: Breaking Bad (2008-2013) © Gilligan, AMC, Better Call Saul (2015-) © Gilligan, AMC, Halt and Catch Fire (2014-) © Cantwell & Rogers, AMC, Rosemary’s Baby (1968) © Polanski, Paramount Pictures, Adam’s Rib (1949) © Cukor, Metro-Goldwyn-Mayer, Shampoo (1975) © Ashby, Columbia Pictures, Harold and Maude (1971) © Ashby, Paramount Pictures; Trentemøller, Little Barrie.

Andreas Halskov (f. 1981). Cand.mag i filmvidenskab og engelsk, ekstern lektor ved Aarhus Universitet, lektor i engelsk og mediefag ved Egaa Gymnasium og fast kurator og filmformidler for Cinemateket og Øst for Paradis. Har undervist, holdt foredrag og udgivet artikler i diverse film- og medierelaterede sammenhænge (bl.a. i tidsskrifter som EKKO, AngloFiles, Critical Studies in Television, Soundvenue og Kosmorama samt dagblade som Politiken, JP og Information). Har desuden bidraget med kapitler til bøgerne Essays on the American West in the Films of David Lynch (McFarland & Co., 2022, red. Rob King et al.), Global TV Horror (Wales University Press, 2021, red. Lorna Jowett & Stacey Abbott), Levende billeder (Systime, 2020, red. Mimi Olsen et al.), TV-analyse (Systime, 2018, red. Gunhild Agger et al.), MedierNu – Massemedier og meningsdannelse (Systime, 2011, red. Rune Gregersen et al.) og Et fejlæstetisk univers (2011, red. Marie Boye Thomsen), foruden at have medforfattet og -redigeret bøgerne Fjernsyn for viderekomne  (Turbine, 2011), Guldfeber (Turbine, 2013), Helt til grin (VIA Film & Transmedia, 2017) og Streaming for viderekomne (VIA FIlm & Transmedia, 2020). Herudover har han skrevet opslaget om "blockbuster" i Medie- og kommunikationsleksikon (Samfundslitteratur, 2021, red. Gunhild Agger et al.) og skrevet bøgerne Paradoksets kunst - om David Lynch og hans film (Turbine, 2014), TV Peaks: Twin Peaks and Modern Television Drama (Syddansk Universitetsforlag, 2015), Død over Hollywood - eksistentielle spor i New Hollywoodfilmen (Antipyrine, 2016), VAMPYR (L&R, s.m. Henrik Rytter), Remakes, sequels og serialisering (Samfundslitteratur, 2019) og Beyond Television: TV Production in the Multiplatform Era (Syddansk Universitetsforlag, 2021). Halskov har også fungeret som ekspert i diverse medier (fx DR2, P1, P4 Radio 24/7 og Tv2 News), foruden at være fast filmekspert ved Tv2’s Go’morgen Danmark, tilbagevendende Oscar-ekspert for Berlingske, medarrangør af Aarhus Series og medvært i radioprogrammet Stream & Chill (Radio4).

Seneste artikler