16:9 Talks: Thomas Golubić

Music in film and television is one of the most important, yet often unrecognized signifiers. Diegetic and non-diegetic music cue different transitions, give the viewers vital information in terms of time frame, place and plot, and in a more general sense music is a signifier of emotion, establishing a certain mood and atmosphere and producing different emotional responses. In this interview, we meet music supervisor Thomas Golubić who has worked on prominent productions like Six Feet Under (HBO, 2001-2005), Breaking Bad (AMC, 2008-2013), Halt and Catch Fire (AMC,2014-present), Better Call Saul (AMC, 2015-present), Love (Netflix, 2016-) and Once I Was: The Hal Ashby Story (2017). The interview focuses on the use of music in Breaking Bad, Halt and Catch Fire and Better Call Saul, and it includes a segment about Hal Ashby – one of Golubić’s main sources of inspiration – and some general tendencies and paradigm shifts in film and television.

* * *

Facts

  • Interviewer: Andreas Halskov
  • Production and editing: Jan Oxholm

Excerpts from: Breaking Bad (2008-2013) © Gilligan, AMC, Better Call Saul (2015-) © Gilligan, AMC, Halt and Catch Fire (2014-) © Cantwell & Rogers, AMC, Rosemary’s Baby (1968) © Polanski, Paramount Pictures, Adam’s Rib (1949) © Cukor, Metro-Goldwyn-Mayer, Shampoo (1975) © Ashby, Columbia Pictures, Harold and Maude (1971) © Ashby, Paramount Pictures; Trentemøller, Little Barrie.

Andreas Halskov (f. 1981). Cand.mag i filmvidenskab og engelsk med speciale i filmens lydside, ekstern lektor ved Københavns Universitet og adjunkt i engelsk og mediefag ved Egaa Gymnasium. Har undervist, holdt foredrag og udgivet artikler i diverse film- og medierelaterede sammenhænge (bl.a. i tidsskrifter som P.o.v., Cut!, AngloFiles, Soundvenue og Kosmorama). Har desuden bidraget med et kapitel om ”Tendenser og brudflader i moderne dansk reality-tv” til bogen MedierNu – Massemedier og meningsdannelse (Systime 2011) samt et kapitel om fejlæstetik i film til bogen Et fejlæstetisk univers (2011, red. Marie Boye Thomsen), foruden at have medforfattet og -redigeret bøgerne Fjernsyn for viderekomne – de nye amerikanske tv-serier (Turbine 2011, red. Jakob Isak Nielsen, Andreas Halskov og Henrik Højer) og Guldfeber – på sporet af Oscarfilmen (Turbine 2013, red. Andreas Halskov, Henrik Højer og Thomas Schwartz Larsen). Herudover har han bidraget til en kommende amerikansk antologi om The Walking Dead (red. John W. Morehead), og han har skrevet to monografier: Paradoksets kunst (Turbine, 2014) og TV Peaks: Twin Peaks and Modern Television Drama (Syddansk Universitetsforlag, 2015). Halskov har også fungeret som ekspert i diverse medier (fx DR2, P1, P3, P4, Radio 24/7, Tv2 News, Politiken, JP og Børsen), foruden at være fast filmekspert ved Tv2’s Go’morgen Danmark. Og han skriver også fast om film og tv på bloggen "Det røde rum".

Seneste artikler