0
Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Cinemateket i Paradis: Harold and Maude m. intr. af 16:9-redaktør Andreas Halskov

14. maj 2019, kl. 18:30-21:30

95kr.

16:9-redaktør Andreas Halskov introducerer Hal Ashbys samfundskritiske kultkomedie Harold and Maude. Filmen bliver vist i forbindelse med Cinemateket i Paradis, hvor man hver tirsdag kan opleve filmhistoriens vigtigste værker og nye filmperler i Øst for Paradis.

Øst for Paradis skriver om filmen:

Hal Ashbys New Hollywood-kultklassiker fra 1971 er en barsk og sødmefuld komedie, der fokuserer på forholdet mellem en apatisk, dødsfikseret ung overklassefløs og en kvindelig 80-årig hippie.

I tre identiske indstillinger – og med portrætter af henholdsvis Nixon, Freud og Paven i baggrunden – kommenterer en repræsentant for henholdsvis forsvaret, psykoanalysen og den katolske kirke denne utraditionelle pardannelse i overbærende eller fordømmende formuleringer. Harolds iskolde mor forstår naturligvis ingenting, men det gør Maude, og Harold bliver en hel del klogere i mødet med hende.

En forstemmende feelgood-film, der subtilt pendulerer mellem det knugende og det lalleglade – og efter sigende gik i en amerikansk biograf i tre år i træk. Cat Stevens er signeret filmens stemningsmættede soundtrack.

Vises uden danske undertekster.

Detaljer

Dato:
14. maj 2019
Tidspunkt:
18:30-21:30
Pris:
95kr.
Hjemmeside:
https://www.paradisbio.dk/MovieDetails.aspx?movieId=10797

Sted

Øst for Paradis
Paradisgade 7-9
Aarhus, Midtjylland 8000 Danmark
+ Google Maps