Hilsen til en Oscarvinder: En 16:9-quiz

095-00
I anledning af Oscaruddelingen den 28. februar hopper 16:9 på quiz-vognen. Har du et bud på hvilken Oscarvinder, der refereres til i billedet herover fra WGN Americas tv-serie Manhattan (2014-2015), så send dit svar til alle@16-9.dk inden fredag d. 26. fredag  Svarer du korrekt, er du med i lodtrækningen om tre eksemplarer af 16:9-udgivelsen Guldfeber – På sporet af Oscarfilmen.

Bonusinfo:

WGN America er ikke en af de store spillere, når det gælder originale dramaserier, men efter debuten med Salem (2014-) fortsatte man samme år, stadig i genren ’historisk fiktion’, med Sam Shaws Manhattan. Serien foregår under 2. Verdenskrig og omhandler de videnskabsfolk, der i Los Alamos i New Mexicos ørken forsøgte at vinde kapløbet om at skabe den første atombombe. Der indgår historiske personer i serien (bl.a. Niels Bohr), men de centrale karakterer er fiktive. Serien fik desværre kun lov at køre i to sæsoner (første sæson ligger på Netflix), og billedet herover er fra den sidste episode i første sæson med titlen Perestroika.

For en gang skyld har vi bevæget os til New York og Ellis Island, hvor to immigranter fra det krigshærgede Europa med forbindelser til en af familierne i Los Alamos netop er ankommet. Som Andreas Halskov er inde på i 16:9-artiklen It’s Not TV…(Part 2), indskriver en lang række af de moderne tv-serier sig meget eksplicit i dén kunst- og filmhistoriske tradition, de ser sig selv som del af, ikke mindst gennem inklusionen af intertekstuelle referencer. Billedet fra Manhattan herover er et helt aktuelt eksempel på denne tendens.

God fornøjelse med quizzen!

* * *

Fakta

Halskov, Andreas og Henrik Højer: It’s Not TV…(Part 2), 16:9 nr. 34, 2009 (besøgt d. 13. februar 2016)