Richard Raskin-artikler i arkivet

Født 1941. Ph.D. og Dr. Phil. Lektor ved Institut for Informations- og Medievidenskab, Århus Universitet, hvor han underviser i produktion af kortfilm og tv-spots.

Blandt hans bøger: The Functional Analysis of Art (1982), Alain Resnais’s Nuit et Brouillard (1987), Life is Like a Glass of Tea: Studies of Classic Jewish Jokes (1992), Kortfilmen som fortælling (2001), The Art of the Short Fiction Film: A Shot-by-Shot Study of Nine Modern Classics (2002) og A Child at Gunpoint: A Case Study in the Life of a Photo (2004).

Hans artikler er blevet udgivet i en række internationale tidsskrifter såsom Zeitschrift für KunstgeschichteFilm HistoryFolkloreCanadian Journal of Film Studies, Journal of Media Practice og Minerva: An Internet Journal of Philosophy.

Han har været jurypræsident ved internationale kortfilmsfestivaler i Frankrig, Belgium, Holland, Indien og Danmark, holder tit foredrag ved filmskoler og festivaler, og er grundlægger og redaktør af p.o.v. – A Danish Journal of Film Studies.

* * *

16:9-artikler fra perioden 2003-2013 befinder sig i vores arkiv. Her er en liste over Richard Raskin-artikler i arkivet:

Seneste artikler