tilbage til forsiden
   
 

Juni 2003
1. årgang
nummer 2
gratis

forsiden | indholdsfortegnelsen forrige side | næste side
         
    Indhold      
 

Leder: Evigheden og en dag

FAST INDSLAG. Modtagelsen af første nummer af 16:9 var ganske overvældende, og redaktionen bukker og takker ærbødigt. Vi har fået mange gode forslag til forbedringer og har foreløbig taget et par stykker af dem til os i det nyeste nummer.
 

 
         
  Lars von Triers filmsproglige tour de force
FEATURE. Fra teknificering og emotionalisering til minimalisme og abstraktion. I anledning af premieren på Dogville skuer Lisbeth Overgaard Nielsen bagud på instruktørens karriere, som hun kalder for et insisterende opgør med det etablerede og konventionelle filmsprog.
   
         
  New York Citys storhed og fald
FEATURE. Jan Oxholm fortæller her historien om filmbyen New York City. En mytologisk storby, som de biografaktuelle instruktører, Martin Scorsese og Woody Allen, for længst har udødeliggjort på det hvide lærred.
 

 
         
  Gult lys
FEATURE. Hvor er iransk film på vej hen? Rasmus Brendstrup rapporterer fra årets festival i Teheran - om sammenstød, blindgyder og nye omfartsveje i filmkunsten. Blandt andet om betydningen af, at skilsmisse for alvor er kommet på mode.
   
         
  En scenes anatomi: Kridtmærker på gulvet
FAST INDSLAG. Præcision og koordination. Jakob Isak Nielsen
diskuterer orkestreringen af skuespiller- og
kamerabevægelse i en udvalgt scene fra Hitchcocks Rope fra
1948.
   
         
  Dogville - mareridt på Elm Street
FILMANMELDELSE. Dogville - en prolog og ni kapitler. Trods litterære signaler brænder ensemblet og Triers filmiske tæft igennem! Dorte Schmidt-Jørgensen anmelder første del af Lars von Triers nye U, S and A trilogi.
   
         
  Fornuft og følelser
BOGANMELDELSE. Torben Grodal har udgivet en ny bog, der på én gang forsøger at kortlægge filmoplevelsen og det 20. århundredes klassiske filmteoretiske positioner. Pia Frandsen kaster et kritisk blik på bogen med titlen Filmoplevelse - en indføring i audiovisuel teori og analyse.
   
         
  Ode til nørden
DVD-ANMELDELSE. Det er nu mere end ti år siden, Quentin Tarantino for første gang viste tænder med Reservoir Dogs og manuskriptet til Tony Scotts True Romance. Sidstnævnte er netop udgivet i en DVD Special Edition af Warner Video, og i den anledning kigger Henrik Højer nærmere på den omdiskuterede film og den aktuelle DVD-udgivelse.
   
         
  16:9 in English: Medium Shot Gestures
FEATURE. Joe McElhaney discusses long take staging in Vincente Minnelli's Some Came Running. He focuses on acting and gesture performed by the two stars of the film, Frank Sinatra and Dean Martin.
   
         
  Præterea censeo ...
FAST INDSLAG. Biografreklamer, babyer i biffen, manglende benplads, de danske uddannelsesreformer og ikke mindst (alt for) lange film. Ingen af disse fænomener går ram forbi, når sheriffen skyder på det hele i denne udgaves veloplagte Præterea censeo.
   
         
   
  Udskriv denne side
     
  Gem/åben denne side som PDF (108 Kb)
     
  Gem/åben hele nummeret som PDF (762 Kb)
  forrige side | næste side  
         
16:9, juni 2003, 1. årgang, nummer 2
til toppen | forsiden | tidligere numre | om 16:9 | kontakt | copyright © 2002-2003,16:9. Alle rettigheder forbeholdes.