tilbage til forsiden
   
 

April 2003
1. årgang
nummer 1
gratis

forsiden | indholdsfortegnelsen forrige side | næste side
         
    Indhold      
 

Leder: Velkommen til Danmarks nye filmtidsskrift 16:9

FAST INDSLAG. 16:9 vil være et blad, der tager filmen seriøst og betragter den som en kunstart, der er værd at beskæftige sig med på niveau med litteraturen og kunsten i øvrigt.
   
         
  Passion on the wall
FEATURE. Farver er kommet for at blive. Dorte Schmidt Jørgensen og Henrik Højer slår et slag for den farvebevidste filmanalyse med udgangspunkt i Seven og Edward Scissorhands.
   
         
  Hjertefilm og hjernefilm
FEATURE. Paul Thomas Anderson og Christopher Nolan er to af de mest lysende talenter i den nye bølge af amerikansk producerede kvalitetsfilm. Jakob Isak Nielsen kigger nærmere på de to instruktørers cv præget af henholds hjertefilm og hjernefilm.
   
         
  En scenes anatomi: When the action's long and the talk's short
FAST INDSLAG. En 76 sekunder lang dramaturgisk pause fra John Fords western The Searchers (1956). Thomas Lind Laursen fortæller hvordan en tilsyneladende ubetydelig scene kan være stilistisk ladet med betydning.
   
         
  Monomaniens svære enegang
ANMELDELSE. Claus Toft-Nielsen anmelder dansk films vidunderbarn Nicolas Winding Refns internationale debut Fear X. En intens og gådefuld thriller om en mands søgen efter en morder - og en mening med tilfældet og sorgen.
   
         
  Genopstandelse og frelse
ANMELDELSE. Henrik Højer har læst Rikke Schubarts nye bog Med vold og magt om actionfilmens historie fra Dirty Harry til The Matrix.
   
         
  Dreyer for begyndere
ANMELDELSE. Jan Oxholm jubler over boksudgivelse af mesterinstruktøren Carl Th. Dreyers vigtigste værker på dvd, og undrer sig samtidig over, at samme udgivelse kommer fra USA og ikke fra Danmark.
   
         
  Præterea censeo ...
FAST INDSLAG. De to danske public-service tv-kanaler frådser med pengene, samtidig med at de negligerer store dele af verdens filmkunst. Rollo Tomasi spørger, om vi er ved at miste det kulturelle overblik i en hovedløs jagt på kommerciel succes via lavest mulige fællesnævner?
   
         
        forrige side | næste side  
         
16:9, april 2003, 1. årgang, nummer 1
til toppen | forsiden | tidligere numre | om 16:9 | kontakt | copyright © 2002-2003,16:9. Alle rettigheder forbeholdes.