Tilbage til forsiden September 2011
  Forside Indholdsfortegnelse
 

Presseomtaler

 

 

 
 

DR

Andreas Halskov blev interviewet af Anne Bro i Kulturnyt på P1 den 18/11-2013 i forbindelse med den snarlige udgivelse af Guldfeber, og samtalen kredsede her om Oscaruddelingen, den kommercielle film og konceptet "Oscar bait". 

Hør interviewet

Den 25/11-2013 blev Andreas Halskov interviewet til P4 eftermiddag, hvor samtalen primært omhandlede Oscarshowets krise og betydning.

Hør interviewet (spol frem til ca. 2:06:08)

Iben Albinus og Andreas Halskov besøgte DR2 Morgen (mandag den 25/11-2013) for at tale om Oscar som 'mytologi' og 'fortælling' i forbindelse med udgivelsen af Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen.

Se indslaget (spol frem til ca. 2:23:20)

 

Politiken

Andreas Halskov blev interviewet til Politiken (af Lotte Thorsen) i forbindelse med Oscarnomineringernes annoncering den 16/1-2014. Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen nævnes også i artiklen.

Læs artiklen

 

Information

I artiklen "En bluffers guide til Oscar" (Information, 1/3-2014) præsenterer Christian Monggaard forskellige kilder til viden og information om The Oscars, og her henvises der også på positiv vis til Guldfeber som en "vældig informativ udgivelse", som man blot behøver at "pletlæse" for at kunne "imponere med sin viden".

Læs artiklen

 

Berlingske

Den 23/2-2015, umiddelbart efter Oscaruddelingerne, blev Andreas Halskov brugt som ekspertkilde i Kristian Lindbergs korte Oscarrelaterede artikel til Berlingske.

 

Tv2 News

Den 16/1-2014 var Andreas Halskov og Ann Lind Andersen i Tv2 News, dels i Kulturen på News, dels i deres 16-program, for løbende at kommentere på Oscarnomineringerne i takt med disses annoncering. Indslagene vil være at finde på Tv2 Play.

 

Jyllands-Posten

Den 25/11-2013 nævnes bogen i JP som del af deres 'briefings'. 

Se Morgenbriefing

 

Nordjyske

Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen får fem stjerner i Nordjyske (9/10-2014), hvor anmelderen bl.a. fremhæver Jakob Isak Nielsens bidrag om The Oscars og den klassiske Hollywoodfilm, Edvin Kaus bidrag om Gone With the Wind som klassisk Oscarvinder, Henrik Højer og Andreas Halskovs bidrag om In the Heat of the Night og Midnight Cowboy og Steffen Moestrups interview med Bille August og Nikolaj Arcel. "Her er fyldte chokolader fo enhver smag", skriver anmelderen, hvorefter han påpeger, at bogen lever op til sit ærinde og naturligt afspejler sit emne.

Læs anmeldelsen

 

Soundvenue

Den 17/10-2014 blev Andreas Halskov bedt af Soundvenue om at give et bud på de bedste og mindst gode Oscarværter igennem tiderne. Det blev der denne artikel ud af. Senere, i forbindelse med selve Oscaruddelingen, blev Andreas Halskov brugt i Soundvenues Oscarekspertpanel, som bl.a. bestod af Katrine Yde, Christian Monggaard og Maria Månson.

 

Cinemaonline.dk

Nikolaj Sonqvist anmelder bogen i Cinemaonline.dk og giver den fem ud af seks mulige stjerner. Sonqvist fremhæver bogens dybde og nuancerede blik, men mener, at der er nogle af showets kategorier, som underbetones en smule. Endelig hæfter han sig ved bogens akademiske tone som udtryk for, at den ikke henvender sig til alle.

Læs anmeldelsen

 

Filmz

Andreas Halskov blev interviewet til Filmz den 25/11-2013 i forbindelse med udgivelsen af Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen. Interviewet omhandler mestendels Oscar ift. Hollywoodindustrien.

Læs interviewet

 

Kino.dk

Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen omtales i Kino.dk (december 2013).

Læs omtalen

 

Wiki-værkstedet

Den 21/2-2015 var Andreas Halskov i Torben Sangilds radioprogram Wiki-værkstedet for at tale om Oscaruddelingen og Oscarhistorien og for at diskutere samt revidere det dansk Wikiopslag om Oscar. Det blev der et 40 minutter langt indslag ud af.

 

Videnskab.dk

Den 28/2-2014 nævnes Guldfeber i en artikel "Hvad betyder en Oscar for karrieren" til Videnskab.dk af Helle Kannik Haastrup. Artiklen, , kan læses her: http://videnskab.dk/blog/hvad-betyder-en-oscar-karrieren 

Læs artiklen

 

Kongressen.com

Guldfeber nævnes af Mette Kjærsgaard i en artikel under titlen "Kampen om manden af guld" til Kongressen.com, publiceret den 28/2-2014.

Læs artiklen

 

Filmnørdens Hjørne

Guldfeber nævnes og anbefales flere gange i Filmnørdens Hjørnes 4½ times podcast om The Oscars.

Hør podcast (spol frem til ca. 2:50)


 

Comoyo Filter

[Foromtale]: Den 8. januar 2013 blev Andreas Halskov interviewet til det skandinaviske filmmagasin comoYo Filter om årets Oscaruddeling og den kommende udgivelse.

Læs interviewet

 

 

 

 

Tilbage til det virtuelle appendiks

 

Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen er den anden bog i bogserien 16:9 books. Bogen er sat i søen af tidsskriftet 16:9, som siden 2003 har udgivet hundredvis af artikler, interview og anmeldelser på netstedet www.16-9.dk. Tidsskriftet fokuserer på spillefilm, men bringer også artikler om tv-drama, dokumentarfilm, musikvideoer og andre audiovisuelle udtryksformer.

 

16:9 Bøger - Guldfeber - virtuelt appendiks

Udgives med støtte fra Det Danske Filminstitut samt Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter.
ISSN: 1603-5194. Copyright © 2002-13. Alle rettigheder reserveret.