tilbage til forsiden
   
 

September 2004
2 . årgang
nummer 8
gratis

forsiden | indholdsfortegnelsen forrige side | næste side
         
    Indhold      
 

Leder: Den danske filmhistorie på DVD

FAST INDSLAG. "Der kommer altid en sporvogn, en pige og en DVD til!" Gør der virkelig det? Vi stiller spørgsmålet: kan man opleve den danske filmhistorie qua DVD-mediet?
 

 
         
  Om glæden ved Pixar
FEATURE. Efter et besøg hos Pixar Animation Studios i Californien fortæller Louis Thonsgaard her historien om det på mange måder anderledes men også utroligt succesrige produktionsselskab, der står bag film som Toy Story og Finding Nemo.
   
         
 

Lykken er en varm pistol
FEATURE. Hvorfor synger Louis Armstrong om en vidunderlig verden til blodige billeder af krig, terror og vold i dokumentarfilmen Bowling for Columbine? Det ved provokatøren og samfundsrevseren Michael Moore, som flittigt benytter sig af billeder og lyd, der går i hver sin retning. Jan Oxholm ser nærmere på fænomenet kontrapunktisk lyd.

 

 
         
 

Fortænkt eller genial?
INTERVIEW. I et essay fra Statsbiblioteket i århus argumenterer seniorforsker Peder Grøngaard for, at Lars von Trier er dybt overvurderet som filminstruktør. Henrik Højer har sat Peder Grøngaard stævne for at få uddybet synspunktet.

   
         
  En scenes anatomi: Øjet i det høje
FAST INDSLAG. Martin Scorsese blev af mange forventningsfulde fans beskyldt for at have givet køb på sin kunstneriske integritet under indspilningen af drømmeprojektet Gangs of New York. I denne udgave af En scenes anatomi viser Henrik Højer, hvordan filmen trods alt besidder i hvert fald et meget personligt og ofte tilbagevendende Scorsese-karakteristika.
   
         
  Fra Ernesto til "El Ché"
FILMANMELDELSE. Walter Salles' Motorcykel Dagbog vakte stor opmærksomhed i Cannes i maj måned, hvor den længe figurerede som en af favoritterne til at vinde De Gyldne Palmer. Henrik Holch har anmeldt filmen, der er et forsøg på at afdække Ché Guevaras impulser og forudsætninger.
   
         
  Filmen som by
BOGANMELDELSE. Når nu man ikke kan anmelde den definitive dvd-udgivelse af Ridley Scotts Blade Runner - fordi den stadig lader vente på sig - kan man jo bl.a. lade ventetiden gå med at nærlæse det seneste seriøse bud på en behandling af filmen: Scott Bukatmans bog i det britiske filminstituts Modern Classics serie. Og det gør Thomas Lind Laursen i denne udgaves boganmeldelse.
   
         
  Gensyn med Truffaut
DVD-ANMELDELSE. Silkehud (1964) blev François Truffauts store gennembrud i Danmark, hvor han i 1965 fik en "Bodil" for filmen som bedste europæiske film, ligesom han i 1966 blev udnævnt til æreskunstner af Studenterforeningen i århus. Peder Grøngaard redegør for, hvorfor Silkehud ikke blot er en vigtig film i Truffauts filmproduktion, men også et filmhistorisk mesterværk.
   
         
 

16:9 in English: Bordwell on Bordwell: Part II - Functions of Film Style
FEATURE. The second part of Jakob Isak Nielsen's interview with David Bordwell concerns four functions of film style suggested in Bordwell's forthcoming book Figures Traced in Light. The new quartet is a rewarding elaboration of Bordwell's concept of style.

   
         
  Præterea censeo: Storm paladset!
FAST INDSLAG. Konkurrencen mellem de danske biografer er ikke fri. Nordisk Films markedsstrategi truer mangfoldigheden i det danske filmudbud. Stig Morol inspicerer og adviserer.
   
         
  Bagsiden: læserbrevkasse
FAST INDSLAG. En artikel fra april 2004-nummeret af 16:9 efterlod en gnavende sten i skoen hos Daniel Bach Nielsen. Se hans læserbrev og find ud af hvorfor.
   
         
   
  Udskriv denne side
     
  Gem/åben denne side som PDF (132 Kb)
     
  Gem/åben hele nummeret som PDF (1159 Kb)
  forrige side | næste side  
         
16:9, september 2004, 2. årgang, nummer 8
til toppen | forsiden | tidligere numre | om 16:9 | kontakt | copyright © 2002-2004,16:9. Alle rettigheder forbeholdes.