Tilbage til forsiden September 2011
  Forside Indholdsfortegnelse
 

Bogens bagsidetekst

 

 

 
 

Han er i sit livs krise. Efter 85 år med smarte outfits og glubende blikke fra store Hollywoodstjerner er han ikke længere hip. Oscar, siges det, ligner sig selv, men efterspørgslen er ikke, hvad den har været. Oscarshowet har svært ved at fastholde de unge seere, men tilhører stadig de tre mest sete endagsbegivenheder i amerikansk tv. Antologien Guldfeber – på sporet af Oscarfilmen behandler Oscarshowet fra forskellige vinkler og ser på flere af historiens mest interessante Oscarvindere. Såvel de store som de små brag.

Hvem er Oscar? Hvordan skal vi forstå ham? Og hvad kan han fortælle os om Hollywood, den amerikanske kultur og tidens mode? Disse og lignende spørgsmål adresseres i denne bog, en bog, der giver overblik over Oscarshowets opbygning og historie, men også en dybere forståelse af Oscarfænomenet og så forskellige vinderfilm som Gone With the Wind, Midnight Cowboy, American Beauty og Hævnen

 

Anbefalinger

”Verdens berømteste filmpris set med kloge akade-miske øjne. Obligatorisk læsning for alle, der holder sig vågen en hel Oscarnat.”
- Peter Schepelern, lektor og filmhistoriker ved KU

”Her er en anbefalelsesværdig bog, der kigger nær-mere på Oscarinstitutionen og de film den udvælger. Selve Oscarshowet er kort, men eftervirkningerne er lange. Efter denne bog ved man hvorfor og hvordan.” 
- Christen Kold Thomsen, emeritus ved Institut for Kulturstudier, SDU

”Denne filmbog er så spændende, klog og under-holdende som en ægte Oscarvinder. Læs den og gys, grin og græd!” 
- Lars Christian Detlefsen, leder af Manuskript-uddannelsen ved Den Danske Filmskole

”Oscarshowet dækker over mange ting, og denne bog formidler det hele både bredt og dybdegående. De enkelte velskrevne artikler er seriøse og engagerede, med et væld af relevante detaljer og iagttagelser.”
- Anne Jespersen, lektor i Medievidenskab ved KU

 

 

 

Tilbage til det virtuelle appendiks

 

Guldfeber - på sporet af Oscarfilmen er den anden bog i bogserien 16:9 books. Bogen er sat i søen af tidsskriftet 16:9, som siden 2003 har udgivet hundredvis af artikler, interview og anmeldelser på netstedet www.16-9.dk. Tidsskriftet fokuserer på spillefilm, men bringer også artikler om tv-drama, dokumentarfilm, musikvideoer og andre audiovisuelle udtryksformer.

 

16:9 Bøger - Guldfeber - virtuelt appendiks

Udgives med støtte fra Det Danske Filminstitut samt Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter.
ISSN: 1603-5194. Copyright © 2002-13. Alle rettigheder reserveret.