Tilbage til forsiden September 2006
  Forside Indhold i dette nummer Arkiv Abonnement In English
 

Præterea censeo: Under stjernerne på himlen

Af BAMSES UVENNER

Den japanske instruktør Hayao Miyazaki har lavet adskillige prægtige tegnefilm. I Danmark er han mest kendt for Chihiro og heksene og Det levende slot, men pga. de to films popularitet får danske biografgængere nu lov til at opleve hans mesterværk fra 1988: Min nabo Tommy Seebach.

Filmen handler om de to grand prix-søstre Lei og Lupe Moe, der flytter på landet med deres distræte far. De flytter ind i et hus, der er hjemsøgt af små ufarlige men ikke desto mindre levende nullermænd.

Handlingen sættes for alvor i skred, da den yngste pige uforvarende falder ned i et dybt hul i jorden og vækker et af underskovens fabeldyr til live. Sammen med denne vidunderlige og flyvske ’skovvogter’, Tommy Seebach, begiver korpigerne sig ud på de mest fantastiske flyveture gennem og over skovene. Imens vokser den lille Tommy Seebach sig stadigt større, uden at den af den grund holder op med at ligne Tommy Seebach.

Filmen er i tilpas afdæmpede mængder krydret med garniture, flugt og fart, en jockey uden hest, der disc'er op med nyt fra USA, soul, reggae eller pop.

Forvirret? Så se et klip fra filmen.
 

Om Præterea censeo

Præterea censeo er et fast indslag i 16:9. Her får skiftende skribenter og tegnere spalteplads til - under pseudonym - at komme med mere eller mindre seriøse ud- og indfald mod alle sider af filmens verden. En skønsom blanding af ucensurerede krigs- og kærlighedserklæringer. Ordet er frit ..

 

 
     
Udskriv denne artikel
   
Gem/åben denne artikel
som PDF
   
Gem/åben hele nummeret
som PDF
 

16:9 - april 2007 - 5. årgang - nummer 21

Udgives med støtte fra Det Danske Filminstitut samt Kulturministeriets bevilling til almenkulturelle tidsskrifter.
ISSN: 1603-5194. Copyright © 2002-07. Alle rettigheder reserveret.
13