tilbage til forsiden
   
 

September 2005
3. årgang
nummer 13
gratis

forsiden | indholdsfortegnelsen forrige side | næste side
     
 

Præterea censeo: Madkassen

Af Bamses Uvenner

For nylig var der dansk premiere på Per Flys afsluttende del af trilogien om det danske klassesamfund, og filmene Bænken, Arven og Drabet er i en sjælden cocktail alle blevet udråbt som nyklassiske mesterværker, samtidig med at de har haft en massiv publikumsopbakning - to ting der normalt er hinandens modsætninger.

Den tryllende producent Ib Houdini og formanden for produktionsselskabet Zootropa har derfor lagt et enormt moderat fysisk pres på instruktøren Per for at få ham til at lave en fjerde del, og 16:9 kan her som det første medie afsløre, at Per langt om længe har indvilliget. Vi fangede ham over mobiltelefonen i en helikopter for at høre nærmere:

Hej Per, vi hører at Ib og Peter har fået dig til at ændre planer, så din trilogi bliver til en qaudrofoni?

- Ja, jeg møder dem lidt tilfældigt i en mørk gang hjemme hos min kollega Nicolas. Der er én af dem, der Pusher til mig, så jeg falder og får en Refn i benet - og det Bleeder helt vildt. De siger, at min værste Fear X bliver til virkelighed, hvis jeg ikke laver en 4'er.

Underklassen, overklassen og mellemklassen - der er vel ikke rigtig nogen samfundsklasser tilbage?

- Da jeg rammer gulvet i Nicolas' gang, snitter mit øre et par røde barnegummistøvler, og så får jeg en Fichs idé: børnehaveklassen - den har vi sgu da glemt!

Mens vi snakker med Per, MMS'er han det foreløbige plakatudkast til den kommende film til os (Per abonnerer nemlig på tjenesten Fly fra TDC).

Det er jo en sand perlerække af danske skuespillere og Wilson Kipketer, du har samlet til Madkassen (som er filmens arbejdstitel, red.)?

- Ja, Jesper Christensen spiller både barnet Lille-Kaj og pædagogen Curt, der i virkeligheden drømmer om at blive karakterskuespiller - og som alle børnene gerne vil være som.

En kendt dansk instruktør har skrevet alle sine manuskripter i et fly - har du skrevet alle dine i august? Og kan du love dine fans, at du aldrig skifter navn til Curious Paraglider eller Per Propel?

Det sidste svar når vi aldrig at høre, da helikopterens vinger grundet en overophedning larmer ekstra meget og overdøver Per fuldstændig.

  Om Præterea censeo
Præterea censeo
er et fast indslag i 16:9. Her får skiftende skribenter og tegnere spalteplads til - under pseudonym - at komme med mere eller mindre seriøse ud- og indfald mod alle sider af filmens verden. En skønsom blanding af ucensurerede krigs- og kærlighedserklæringer. Ordet er frit ...
 
       
  Udskriv denne artikel
     
  Gem/åben denne artikel som PDF (106 Kb)
     
  Gem/åben hele nummeret som PDF (1390 Kb)
  forrige side | næste side  
     
16:9, september 2005, 3. årgang, nummer 13
til toppen | forsiden | tidligere numre | om 16:9 | kontakt | copyright © 2002-2005,16:9. Alle rettigheder forbeholdes.